top of page

Plus gir VKST en boost - på hjemmekontoret!

Slå sammen to virksomheter der man ikke kjente hverandre, og det attpåtil fra hvert sitt hjemmekontor?


“Da vi i VKST skulle integrere en gjeng med nye kolleger i bedriften på et tidspunkt da alle var stuck på hvert sitt hjemmekontor var PlusOne et utrolig enkelt og kraftfullt verktøy, som ga oss utrolig mye. Og så moro vi hadde det på veien!”

Cecilie Remme

Partner. VKST


Utfordringen

VKST, et regnskapskontor med base i Bergen, skulle slå seg sammen med en gjeng likesinnede på Voss, og hadde på planen å bruke tid og energi på å skape samhold, vind i seilene og ny fart for det nye sammenslåtte selskapet. «En godt kjent og sammensveiset gjeng som alle vet hvor vi skal» var et av de konkrete målene de hadde satt seg, og de ønsket hjelp fra Plus til å gjennomføre prosessen.

Kontekst

Vi vet så alt for godt hvordan det som skjedde på starten av 2020 bidro til å snu fullstendig opp ned på planer, utsikter og forventninger, så da pandemien traff og sendte alle inn på hjemmekontorene sine, måtte vi i Plus tenke nytt sammen med VKST. Målsetningen om å bringe nye kolleger sammen var fortsatt den samme, men vi måtte være kreative og tenke annerledes i lys av at for eksempel fysiske samlinger ikke lot seg gjennomføre.Løsning

Det å ikke kunne møtes fysisk og bli kjent vil naturlig nok være en utfordring i enhver sammenslåingsprosess. På samme tid hadde VKST satt seg tydelige mål om å integrere de to gjengene i Bergen og på Voss på god måte, og de var åpne for å tenke litt ut av boksen. Heldigvis hadde vi i Plus allerede gode erfaringer med vårt digitale verktøy - PlusOne - og vi så ganske raskt at her kunne det være mye å hente.


En reise med PlusOne har som sitt første steg målet bedriften har satt seg - i dette tilfellet var det å bli bedre kjent med nye kolleger. Neste skritt er å identifisere hvilken konkrete handling som vil være mest effektiv for å nå målet. Hos VKST kom vi frem til at det var å gjennomføre Quick Meetings, altså ta et 10-minutters videomøte med en kollega man ikke kjenner. Tema for praten? Noe så enkelt som «Hva er viktig for meg akkurat nå og hva kan vi gjøre for at VKST skal en enda bedre arbeidsplass?».


Etter dette dreier det seg om å gjøre den valgte handlingen til en vane, og da må man som kjent øve. Og det er nettopp for å stimulere lysten til å øve at vi tok i bruk PlusOne. Kort forklart delte vi opp gjengen i VKST i fire uformelle lag med hver sin lagleder, og ga de utfordringen om å sette i gang flest mulig Quick Meetings i løpet av en måned. Ved hjelp av PlusOne registrerte deltakerne hver gang de gjennomførte utfordringen, samtidig som de ser stillingen til laget sitt. Vi oppfordret også lagene til å dele bilder og film fra videomøtene på bedriftens interne kanale


Resultat

Den uformelle konkurransen med glimt i øyet bidro i stor grad til at VKST klarte å nå målsetningen sin om at nye kolleger skulle bli bedre kjent med hverandre og samtidig jobbe sammen om å finne retningen mot en enda bedre arbeidsplass. Vi i Plus skulle gjerne vist dere noe av det morsomme som utspant seg på videomøtene, men vi får respektere at det ikke er alt som egner seg ute på verdensveven. Men en ting er sikkert - det var mye latter og god stemning!

Comments


Nysgjerrig på hva Plus kan gjøre for dere?

Flere historier

bottom of page